WAAR WACHT JE NOU OP?!

WAAR WACHT JE NOU OP?!
Grote kans dat ‘Manneken Pis’ de beste marketeer van Nederland is. Want ze doen iets heel bijzonders…
Ik zie het elke keer weer, op het Damrak in Amsterdam, altijd een eindeloze rij voor ‘Manneken Pis’ – dé frietverkoper van onze hoofdstad.
Best bizar, want ik zie steeds weer nietsvermoedende toeristen die nieuwsgierig aansluiten bij deze ‘voted #1 Holland fries’ ondernemer.
Waarom? Omdat er een enorme rij staat – niet zoals op Schiphol (want daar MOET je wel wachten ?) maar wel omdat je nieuwsgierig bent (hier WIL je wel wachten ?).
Een combinatie van 1) superlokatie, 2) supersterke USP en 3) briljante stopkracht (die enorme rij…) maakt van deze frietverkoper een echt powerhouse. Sterk staaltje #groeikracht ?.
En de medewerkers? Super vriendelijk en goed georganiseerd maar absoluut niet in de stress om al die wachtenden supersnel weg te werken. Geen geschreeuw en geen zweetdruppels, wel rust en een glimlach.
Want die rij, dat is marketing, dat is stopkracht. Cruyff zei het al; “elk nadeel heb z’n voordeel” – in dit geval wordt een wachtrij een marketingtool. Slim bezig!
O ja, ze hebben inmiddels al 8 vestigingen, dus met die groei zit het wel goed ?.
Heb jij ook voorbeelden van sterke groeibedrijven? Wat is volgens jou hun groeikracht? Care to share?
?? Meer inspiratie en tips over #Groeikracht? Klik dan op de bel ? bovenaan mijn Linkedin profiel om automatisch mijn nieuwe posts te ontvangen.
René
Laura Van Dam Marjolein Mens Micha Van Den Nieuwenhuijzen? Eric van der Donk Sebastiaan Hoes Remco Natzijl Martijn Boone