Hoe gevaarlijk is ‘Project 2025’ voor de VS?

Hoe gevaarlijk is ‘Project 2025’ voor de VS? Het is een initiatief van The Heritage Foundation, een conservatieve denktank in de VS en bestaat uit een uitgebreid plan om de Amerikaanse federale overheid drastisch (!) te herstructureren en te hervormen, direct na de presidentsverkiezingen van 2024.

Wat zijn ze van plan:

????Personeelswisselingen: Project 2025 is van plan grootschalige ontslagen van overheidsambtenaren door te voeren en vervanging door conservatieve medewerkers.

????Beleidswijzigingen: het project bevat een uitgebreid pakket aan conservatieve beleidsvoorstellen op gebieden als economie, belastingen, milieu, immigratie en buitenlands beleid.

????Onmiddelijke uitvoering: er wordt op dit moment een gedetailleerd plan gemaakt om de voorgestelde beleidswijzigingen direct na de winst van Trump direct, snel en efficiënt door te voeren.

????Opleiding en training: er wordt geïnvesteerd in de opleiding en training van conservatieve medewerkers om ze voor te bereiden op overheidsfuncties.

Project 2025 is omstreden en wordt gezien als een enorme bedreiging voor de onafhankelijkheid van de overheid. Het wordt ook bekritiseerd vanwege de potentiële gevolgen voor de Amerikaanse democratie en de rechtsstaat.

Donald Trump zegt niets van dit plan te weten, maar dat wordt ernstig in twijfel getrokken.

‘Project 2025’ – een directe bedreiging voor de democratie in de VS? En daarmee voor de stabiliteit in de wereld?

hashtagproject2025 hashtagheritagefoundation hashtagtrump