Ambitieloos gelukkig zijn. Kan dat wel?

Ambitieloos gelukkig zijn. Kan dat wel? Ik merk in mijn gesprekken met MKB-ondernemers dat er vaak een soort onbewuste druk is om iedereen binnen het bedrijf te stimuleren om door te groeien. Maar is dat wel wat iedereen wil?

Stel je voor: een ervaren collega die al jaren met veel plezier hetzelfde werk doet. Hij of zij voelt zich gewaardeerd, is goed in wat hij/zij doet en heeft geen behoefte aan meer verantwoordelijkheid. Waarom zouden we die persoon dan pushen om iets anders te gaan doen?

We vergeten soms dat geluk en voldoening in het werk niet altijd gepaard gaan met een steile carrièreladder.

Ik geloof dat het veel belangrijker is om te kijken naar wat mensen motiveert en waar ze energie van krijgen. Door daarop in te spelen, creëer je een werkomgeving waar mensen zich gewaardeerd voelen en optimaal presteren.

Hoe zorg je er dan voor dat iedereen zich gezien en gehoord voelt?

✅ Open communicatie: praat regelmatig met je medewerkers over hun ambities, doelen en wensen. Wie wil ‘iets’, wie wil ‘niets’?

✅ Persoonlijke voorkeur: bied kansen voor persoonlijke groei, maar dwing het niet af. Accepteer ook dat iemand die fantastisch werk doet niet persé door hoeft te groeien. Zeker niet als daar zelf zijn/haar ambitie niet ligt.

✅ Flexibiliteit: geef je medewerkers de ruimte om hun werk op een manier te doen die bij hen past. Forceer niets wat handig of efficient lijkt – als het niet aanslaat werkt het alleen maar contra-productief.

✅ Waardering: toon waardering voor de bijdrage die elke (!) medewerker levert, dus ongeacht hun functie.

Meer ideeën? Laat het me weten, samen leren we meer ????

Een stap verder gaan? Jezelf herijken, scherper worden?

Doe dan mee met een van mijn ‘Workation Weken’ in Málaga. 5 dagen leren, werken, ontspanning en inspiratie. Voor ondernemende leiders die nieuwe inzichten willen opdoen in een unieke omgeving. Want zoals Ben Tiggelaar zo mooi zegt: “Voor succes in je werk, moet je vaker op vakantie!”

In groepen van 6-8 deelnemers verkennen we hoe je ondernemerschap en innovatie naar een hoger niveau tilt. En hoe je als leider sterker wordt. In combinatie met een fantastisch programma vol activiteiten, ontspanning en lekker eten. Vanuit een super-de-luxe villa, uiteraard mét zwembad. Alles 100% geregeld, je hoeft zelf nergens voor te zorgen.

Waarom in Málaga? 320 zonnedagen per jaar! De perfecte plek om te ontspannen en nieuwe ideeën op te doen. Een unieke combinatie van leren en genieten.

Meer weten? Benieuwd naar het programma? Stuur mij een berichtje (DM of rs@velberg.com) en ik stuur je alle info, zodat je even rustig kunt kijken of dit iets voor jou of jouw team is.

Op zoek naar andere opties of heb je specifieke vragen? Laat het me weten, we denken graag even met je mee.